Ota yhteyttä

As Oy Keravan Haltiatie

Kohteen kuvaus

As Oy Keravan Haltiatie on vuonna 1979 rakennettu kahdeksan rivitalon yhtiö, jossa on yhteensä 26 kaksikerroksista asuntoa.

Sisäilmaongelmat kuntoon ja tilat takaisin asumiskäyttöön

As Oy Keravan Haltiatie on rivitaloyhtiö, jossa on kahdeksan erillistä rakennusta ja yhteensä 26 kaksikerroksista asuntoa. Kohteessa toteutettiin tiivistyskorjauksia ja injektointeja asuntojen alakertojen lattioihin ja seiniin sekä uusittiin rakenteita. Työ suunniteltiin Inspectan laatiman korjaustyösuunnitelman mukaisesti ja työn valvojana toimi Riihitalo Oy.

Kohteen sisäilmaongelmat olivat niin pahoja, että osa asukkaista oli joutunut muuttamaan pois. Jopa vuoden kestänyt evakko saatiin päättymän onnistuneella korjauksella ja asukkaat pääsivät muuttamaan takaisin koteihinsa.

As Oy Keravan Haltiatie julkisivu

Remontissa avattiin maanvastaiset seinärakenteet ja tiivistettiin ne. Samoin kaikki lattioiden ja seinien rajat tiivistettiin ja koko alapohja käsiteltiin. Maanvastaisiin seinärakenteisiin tehtiin injektointikäsittely Xypexillä, jolla saatiin maaperästä näihin rakenteisiin nouseva kosteus hallintaan. Seinien ja lattioiden rajat tiivistettiin Ardex 8+9 järjestelmällä. Koko alapohjaan tehtiin Ardex EP2000 käsittely.

Korjauksen kohteena olleet alakerran tilat olivat asuinkäytössä. Tiloissa oli mm. keittiöitä, olohuoneita wc-tiloja, sekä makuuhuoneita. Asunnoissa oli tehty asuntokohtaisia muutoksia, jotka lisäsivät haasteita. Työn aluksi kaikki irtaimisto siirrettiin konttiin ja rappuset siirrettiin pois. Kaikki pinnat mukaan lukien lattioiden pintavalut jouduttiin purkamaan pois. Lattioista löytyi esimerkiksi muovimattojen päälle tehtyjä uusia pintavaluja ja monia muita ongelmia, josta kohteessa havaitut mikrobivauriot, sisäilma- ja kosteusongelmat johtuivat. Nämä rakennusaikaiset ongelmat saatiin korjattua remontin aikana.

Kysy lisää projektista


Mika Peltonen

Tuotantojohtaja
p. +358 20 720 9061
[email protected]