Ota yhteyttä

Fafa’s Citycenter

Kohteen kuvaus

Citycenterin Fafa’s sijaitsee mielenkiintoisessa paikassa. Tämä osa kauppakeskuksesta on rakennettu vuosisadan alussa. Kyseisessä liiketilassa sijaitsi aikoinaan Suomen ensimmäinen Carrols-ravintola.

Vuosisadan alussa rakennetut liiketilat Fafa’sin käyttöön

Fafa’s -ketjun ravintola sai Citykäytävällä uudet tilat. Meidän valittiin toteuttajaksi toimitilasaneeraukseen, jossa uusittiin myös talotekniikkaa.

Kohde on pitkän historiansa lisäksi mielenkiintoinen myös rakentamisen näkökulmasta. Talotekniikan järjestelmät, jotka olivat riittävät vuosikymmeniä sitten, eivät vastaa lähimainkaan nykypäivän vaatimuksia. Kohteessa jouduttiin rakentamaan uusi rasvakanava johtamaan yläpuolella sijaitsevien kerrosten läpi. Halkaisijaltaan metrin suuruisen kanavan rakentaminen kerrosten läpi oli mutkikas prosessi, varsinkin kun rakennus on yli satavuotias: tilaa on vähän, rakenteet ovat haastavia, välipohjat ovat täynnä yllätyksiä.

Jokainen rakenne kartoitettiin tarkasti rakennetutkalla ennen yhdenkään reiän poraamista. Yhden lisähaasteen toi lisäksi ravintolan yläpuolella sijaitsevien tilojen monimuotoisuus. Yläpuolella toimivat ravintola, Kansallisgalleria sekä pankkiiriliikkeen toimitilat. Töitä ei voinut tehdä normaalina työaikana, jotta kiinteistön muiden vuokralaisten liiketoiminta ei häiriintyisi. Työ tehtiinkin suureksi osin yötöinä. Talotekniikan muutosten lisäksi urakkaan kuului ravintolan sisätilojen rakentaminen, sisältäen keittiön ja aputilat.

Hanke saatiin hoidettua valmiiksi suunnitellussa aikataulussa huolellisen ennakkosuunnittelun ja riittävän kommunikoinnin ansiosta. Osapuolien välisellä tiiviillä kommunikaatiolla on ratkaiseva merkitys varsinkin paljon muuttujia sisältävän hankkeen onnistumisessa. Hankkeen kesto työmaan perustamisesta ravintolan avaamiseen oli neljä kuukautta.

Kysy lisää projektista


Petja Pietiläinen

Toimitusjohtaja
p. +358 20 720 9060
[email protected]