Ota yhteyttä

Mannerheimintie 4

KOHTEEN KUVAUS

Toimimme pääurakoitsijana Helsingin Mannerheimintie 4:ssa sijaitsevassa toimitilarakennuksessa, jossa toteutetaan lämmitysjärjestelmän ja viemäröinnin saneeraus.

Talotekniikan saneeraustöitä Helsingin ydinkeskustassa

Mannerheimintie 4 on Helsingin keskustassa Svenska Teaternia vastapäätä sijaitseva toimitilarakennus. Kiinteistö on rakennettu vuonna 1965 ja tarjoaa nykyisin 7126 neliön verran toimisto- ja liiketilaa kahdeksassa kerroksessa.

Toimimme pääurakoitsijana rakennukseen tehtävässä lämmitysjärjestelmän ja viemäröinnin saneerauksessa. Projekti alkoi heinäkuussa 2021 ja valmistuu vuoden loppuun mennessä. Projektissa uudistetaan ja sukitetaan viemäriputket ja kaikki lämmityskonvektorit vaihdetaan. Toteutamme konvektorien vaihdon tahtituotantona, jolloin sama työ toistetaan kohteessa 169 kertaa. Näin saamme maksimoitua tehokkuuden ja minimoitua projektin läpimenoajan. Kohteen saneeraus tilattiin ennakoivana toimenpiteenä taloteknisten ratkaisujen lähestyttyä elinkaarensa loppumetrejä.

Projektiin oman haasteensa tuo rakennuksen keskeinen sijainti. Lisäksi kohteessa toteutetaan samanaikaisesti erillisurakkana hissien uusiminen, parannetaan kulunvalvontaa sekä tehdään sähkö- ja rakennusautomaatiotöitä, jotka osaltaan nostavat projektin haastekerrointa. Liiketiloissa toimii muun muassa silmäsairaala, huonekaluliike sekä toimistoja, joiden suuntaan pyrimme toimimaan niin näkymättömästi ja nopeasti kuin vain mahdollista. Korjaamme häiriön välttämiseksi esimerkiksi vuokralaisten tiloissa olevat viemärit enimmäkseen sisäpuolisella korjauksella.

Keskustassa työskenteleminen vaatii uudella luovuudella suunniteltua logistiikkaa, runsaiden ihmismäärien ja vuokralaisten liiketoiminnan huomioimista sekä muuntautumiskykyä nopeissakin käänteissä. Kohteen suunnittelutyöhön sekä mahdollisien ongelmakohtien ennakointiin onkin panostettu erityisen runsaasti.

Kysy lisää projektista


Mikko Hirvonen

Kehitys- ja strategiajohtaja
p. +358 10 311 3102
[email protected]