Uutinen

Respect Yhtiöt osaksi Habeo Group Oy:tä

17.2.2023

Habeo Groupista uusi merkittävä kiinteistötekniikan palveluntarjoaja

Habeo Group Oy (Habeo) on uusi kiinteistötekniikan palveluntarjoaja, joka tarjoaa kiinteistötekniikan palveluiden lisäksi pienempiä saneerauksiin ja peruskorjauksiin liittyviä hankkeita. Konserni muodostettiin kahdeksan menestyneen, paikallisesti toimivan yrityksen liittyessä Habeoon. Ensi vaiheessa konserniin kuuluvat Afire Oy, ESP-konserni, HSK Sähkö Oy, Neloset-konserni, Respect-yhtiöt, SFT Finntekniikka Oy, Sähkö Oy Turku sekä Vaasan Kylmäkone Oy. Konserni toimii maanlaajuisesti Suomessa.

Uuden konsernin liikevaihto on yhteensä noin 120 miljoonaa euroa (pro forma 2022) ja se työllistää noin 600 kiinteistötekniikan ammattilaista. Konsernin emoyhtiön Habeo Group Oy:n toimitusjohtajana toimii Kari Kohvakka (aiemmin Sumitomo SHI FW, Amec Foster Wheeler ja Maintpartner Oy) ja talousjohtajana Antti Heinola (aiemmin Kreate Group Oyj, Caverion Oyj ja YIT Oyj). Habeo Groupin hallituksen puheenjohtajana toimii Kari Kauniskangas ja hallituksen jäseninä ovat Mikael Aro, Sara Damberg sekä Per Frankling. Uuden konsernin perustamisen ja rahoituksen taustalla on kansainvälinen sijoitusyhtiö Triton.

”Habeo Group -konserni muodostuu vahvoista, alueellisesti toimivista yrityksistä, jotka yhdessä palvelevat maanlaajuisesti. Olemme huippuosaajien yhteenliittymä, jolta asiakas saa laaja-alaisesti kaikki kiinteistötekniikan palvelut ja ratkaisut. Strategiamme keskiössä on vahva paikallinen asiantuntemus ja kokonaisvaltainen kiinteistötekniikan osaaminen lähellä asiakasta. Lisäksi omistajamme kautta tuleva taloudellinen tuki sekä kokemus yritysjärjestelyistä edistävät kasvustrategiamme toteuttamista. Habeo Groupin yhteisten konsernitoimintojen myötä saavutamme synergiaetuja myös sisäisissä toiminnoissa, kuten talouden, hankinnan, työturvallisuuden ja henkilöstön kehittämisessä”, sanoo Habeo Group Oy:n toimitusjohtaja Kari Kohvakka.

Habeo Group -konsernin palvelut kattavat seuraavat alueet: lämmitys, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi, sähkötyöt, jäähdytys ja kylmätekniikka, paloturvallisuus sekä automaatio. Lisäksi yhtiö toteuttaa myös pienempiä korjausurakoita, joissa kiinteistötekniikka on keskeisessä roolissa. Toiminnan kivijalkana ovat yhtiöiden yhteiset arvot: yrittäjähenkisyys, ratkaisuhakuisuus, yhteistyö ja välittäminen. Habeolaisuus on välittämistä paitsi kiinteistöistä, mutta myös ihmisistä. Yhtiöt jatkavat paikallista, yrittäjävetoista toimintaansa ja palvelevat asiakkaitaan nykyisillä brändeillään.

Respect konsernin toimitusjohtaja Petja Pietiläinen näkee liittymisessä isoja mahdollisuuksia

Petja Pietiläinen

Petja Pietiläinen

Olemme rakentaneet omaa yritystämme määrätietoisesti vuodesta 2009 alkaen eikä meille ollut todellakaan itsestään selvää hypätä mukaan mihin tahansa uuteen yritysjärjestelyyn. Tritonin kanssa käydyt keskustelut ja heidän visionsa uudesta konsernista kuitenkin vakuutti meidät heti ja lopulta päätöksen tekeminen Habeo Groupiin liittymisestä oli meille helppo. Meille tärkeintä oli, että pystymme jatkamaan toimintaamme omana yrityksenämme samaan malliin kuten ennenkin. Lisäksi suuri merkitys oli sillä, millaisia muita yrityksiä ja ihmisiä Habeo Groupiin oli tulossa mukaan. Kaikkien yritysten arvomaailmat ovat kohdanneet hyvin ja liittyminen osaksi Habeo Groupia on mielestäni erittäin positiivinen asia niin yrityksemme kuin kaikkien sidosryhmiemmekin kannalta. Saamme itse vahvaa tukea ja oppia toimintaamme maailman luokan osaajilta ja jo nyt noin 600 uudelta työkaveriltamme. Habeo ja pääomistajamme Triton tuo mukanaan myös merkittävää taloudellista turvaa, joka on varsinkin tässä maailman tilanteessa erityisen tärkeää niin työntekijöillemme kuin asiakkaillemmekin. Lisäksi järjestely mahdollistaa meille entistä monipuolisemman palvelun tarjonnan ja moninkertaiset resurssit palvella asiakkaitamme. Kokonaisuudessaan meillä on nyt selvästi paremmat mahdollisuudet kehittää kaikkia niitä asioita, joihin oma aika ja/tai osaaminen ei ole aiemmin riittänyt. Olen varma, että konsernin tuen avulla meistä tulee entistä parempi työnantaja ja kumppani asiakkaillemme. On hienoa päästä osaksi Habeo Groupia heti sen syntymisestä alkaen ja odotan mielenkiinnolla, miten Habeo Group, Respect Project ja Respect Talotec  osana sitä, pystyy uudistamaan rakentamisen pelikenttää tulevina vuosina.

”Rebuilding the game”.