Uutinen

Tahtituotanto­työmaa starttaa Kajavankadulla

4.3.2021

Asunto-osakeyhtiö Kajavankatu 4 on Keravan Kurkelassa sijaitseva, vuonna 1974 valmistunut kahden talon ja kolmen rapun taloyhtiö. Kajavankadun C-talossa on kahdeksan kerrosta ja 40 asuntoa. Toinen talo koostuu viidestä kerroksesta, kahdesta rapusta ja 54 asunnosta. Aloitimme taloyhtiössä vuoden alusta perinteisen linjasaneerauksen, joka ei toteutustavaltaan kuitenkaan ole mitenkään perinteinen.

Kylpyhuoneille täysremontti tahdissa

Kajavankadun työmaan perustamistyöt ja valmistelevat työt aloitettiin vuoden alusta. Projektipäällikkö Tomi Korhosen mukaan asuntojen kimppuun käydään C-rapussa maaliskuun alusta. Asuntojen vanhat peltielementtikylpyhuoneet puretaan seiniä ja lattiaa myöten kokonaan ja rakennetaan sitten täysin uusiksi.

Projekti toteutetaan asuntojen osalta tahtituotantona. Työtehtävät on siis suunniteltu siten, että jokaisella tekijällä on töitä työpäivän jokaiselle tunnille. Jokainen työvaihe toistetaan asuntojen määrän verran, eli 94 kertaa.

”Yhtäaikaisesti meillä on 24 asuntoa auki ja jokainen niistä on eri työvaiheessa. 24 päivän päästä pitäisi siis ensimmäinen asunto valmistua. Ja siitä päivän välein aina yksi asunto”, kertoo Korhonen.

Kokonaisuus valmistuu vuoden loppuun mennessä

Asuntojen valmistuessa tahtiaikataululla niihin varattu aika on siis 118 päivää, joka koostuu asuntojen määrästä 94, sekä tahtityövaiheiden määrästä 24. Työmaa-aikaa Kajavankadulla on kuitenkin varattu vuoden loppuun, sillä taloyhtiössä remontoidaan myös yleisiä tiloja sekä piha-alueita, eikä niitä ole ainakaan vielä aikataulutettu tahtiin.

Kajavankatu 4:n linjasaneeraus on ensimmäinen tahtituotantona toteuttamamme työmaa. Tulemme seuraamaan projektin etenemistä tiiviisti verkkosivuillamme.