Blogi

Respect Project – Rebuilding the Game

8.4.2020

Respect Project. Ajatus yrityksen nimen takana on juuri se, mitä siinä lukee. Kaiken lähtökohtana on projektien, eli urakoiden kunnioittaminen. Jotta voisimme kunnioittaa urakoita, tulee meidän kunnioittaa myös kaikkia siihen liittyviä sidosryhmiä.

Nimi herättää huomion. Se ei koristele tai kaunistele. Se on ytimekäs ja suoraviivainen lausunto siitä, mitä me teemme. Ennen kaikkea se kertoo miten me teemme. Vaikka Respect Project kunnioittaa ja arvostaa, emme kuitenkaan nöyristele. Teemme kaikkemme, ja vähän enemmän, jotta ansaitsemme myös asiakkaan arvostuksen. Nimi toimi yrityksellä hienosti jo sen perustamisen aikaan vuonna 2009. Se kertoo vielä tänäkin päivänä meistä enemmän, kuin 30-sivuinen slideshow.

Haluamme jakaa tarinamme kanssasi

Alkuperäinen päämäärämme on ollut tehdä asiat paremmin kuin muut. Edelleenkin haastamme jatkuvasti toimintaamme suhteessa muihin, mutta tietysti myös suhteessa itseemme. Sillä tavoin pidämme pyörät pyörimässä ja kehityksen keulan kohdistettuna oikeaan suuntaan. Respect Projectin kasvu onkin ollut tasaista ja jatkuvaa. Olemme kymmenessä vuodessa kasvaneet niin suureksi, kuin se pelkällä timanttisella tekemisellä on mahdollista.  Mitä sitten seuraavaksi? Haluamme toki edelleenkin kehittyä, mutta siihen emme enää kykene pelkällä kädellä ja vasaralla. Tämä ei ole uusi alku, sillä mikään ei ole loppunut. Jaamme tarinamme kanssasi ja muutamme sen näkökulman omasta keskiöstämme sinun vinkkeliisi. Näin sinun on helpompi olla mukana. Haluamme myös sinun tietävän, että olemme ylpeitä siitä mitä teemme.

Teemme, siis muutamme

Haluamme tekemisellämme rakentaa uusia toimintamalleja ja muuttaa näkökulmia. Etsimme jatkuvasti keinoja, joilla voimme ratkaista rakentamiseen liittyviä ongelmia paremmin ja tehokkaammin. Rakennusalalla tämä ei tietenkään voi tarkoittaa sääntöjen muuttamista. Niistä on pidettävä kiinni, jotta rakentaminen olisi edelleenkin turvallista. Olemme kuitenkin innokkaita kyseenalaistamaan vanhoja toimintamalleja ja totuttuja käytäntöjä, jotta saisimme kehitettyä prosessejamme entistä paremmin sinua palvelevaksi. Se, että jotain on tehty vuosien ajan tietyllä tavalla ei tarkoita, etteikö sitä voisi tehdä vastaisuudessa vielä paremmin.

Tarjonta rakennusalalla on runsasta ja siitä johtuen myös hyvin kirjavaa. Valitettavasti alan tarjoamat huonot kokemukset ylittävät uutis- tai somekynnyksen huomattavasti hyviä useammin. Me olemme omalla tekemisellämme kirjoittamassa hyvää tarinaa. Haluamme siten olla nostamassa koko alan profiilia.

Kehityksen vauhdissa

Maailma muuttuu jatkuvasti, alati kiihtyvällä tahdilla. Olisi naiivia ajatella, että rakennusalan ei tarvitsisi muuttua mukana. Otamme vanhoista toimintamalleista mukaan parhaimmat ja käytännöllisimmät ja yhdistämme niitä paremmin nykypäivän rakentamista palveleviin tapoihin. Me emme aio pudota kehityksen kelkasta vain omaa toimettomuuttamme. Aiomme olla pelissä mukana vielä tämänkin vuosikymmenen jälkeen, jotta voimme olla vaikuttamassa tulokseen. Rebuilding the Game, jotta itse peli ei nousisi sen lopputulosta tärkeämmäksi.