Ota yhteyttä

Vastuullisuus

Uudistamme rakentamisen pelikenttää

Tarinamme sai alkunsa vuonna 2009 tarpeesta tehdä projekteja paremmin kuin muut. Sama tarve motivoi meitä edelleen. Uskomme, että voimme esimerkillämme toimia rakennusalaa eteenpäin vievänä suunnannäyttäjänä. Emme tyydy siihen, mitä on jo kirjoitettu, vaan jatkamme tarinaamme jatkuvasti tekemällä ja kehittymällä.

Kehittymisemme kohdistuu myös vastuullisuuteen – niin sosiaalisesta, taloudellisesta kuin ympäristön näkökulmasta. Tämä tapahtuu työntekijöiden oikeuksista ja hyvinvoinnista huolehtimalla, toteuttamalla taloudellisesti tehokasta ja kannattavaa liiketoimintaa sekä tunnistamalla ja minimoimalla oman toimintamme ympäristövaikutukset.

Hyvinvoivat työntekijät näkyvät hyvänä laatuna

Respect Project ja Respect Talotec työllistävät lähes 60 kokenutta ammattilaista, joista monet ovat tehneet pitkän uran riveissämme. Uskomme hyvinvoivan ja työssään viihtyvän tekijän näyttäytyvän asiakkaan suuntaan tarkkana työnjälkenä ja erinomaisena asiakaskokemuksena. Työntekijöiden pieni vaihtuvuus todentaa mielestämme konkreettisesti sen, että meillä on hyvä olla töissä.

Edistämme työntekijöidemme hyvinvointia järjestämällä toimintamme tavalla, jossa työntekijöillämme on riittävästi aikaa töiden tekemiseen ja heille luodaan mahdollisuudet omassa työssä kehittymiseen. Niin asentajilla kuin toimihenkilöillä on laadukkaat työvälineet, jotta työt pystytään tekemään laadukkaasti. Tarjoamme työntekijöillemme myös kattavan työterveyshuollon, oman kuntosalin ja saunan sekä Firstbeat-hyvinvointimittaukset työhyvinvoinnin tueksi. Nikkarointihaluisille löytyy halliltamme oma verstas, jota voi hyödyntää omissa vapaa-ajan projekteissaan.

Toimintamme hiilijalanjälki

Ympäristövaikutusten osalta olemme tunnistaneet omat vaikutuksemme. Respect Projectin osalta olemme laskeneet hiilijalanjälkemme ensimmäisen kerran jo vuonna 2020, jolloin hiilijalanjälkemme oli kokonaisuudessaan 1107 CO2e tonnia. Liikevaihtoeuroa kohti mitattuna Respect Projectin hiilijalanjälki oli vuonna 2020 140 t CO2e / milj. €, joka on EU:n keskiarvoa pienempi. Euroopan Unionin tasolla rakennussektorin hiili-intensiteetti on 191 t CO2e / milj. €.

Toteutimme uuden hiilijalanjälkilaskennan vuodelta 2021. Vuoden 2021 laskennassa on huomioitava, että laskenta koskee Respect Project Oy:n lisäksi myös Respect Talotec Oy:tä. Respect Talotec on perustettu loppuvuodesta 2020, jonka takia sen hiilijalanjälkeä ei ole voitu laskea kokonaisuudessaan vielä ensimmäisessä raportissa.

Respect Projectin ja Respect Talotecin osalta hiilijalanjälki oli 2506 CO2e tonnia vuonna 2021. Liikevaihtoeuroa kohti mitattuna hiilijalanjäljen suuruus oli 149 t CO2e / milj. €. Toimintamme hiilijalanjälkeä pääset tarkastelemaan suoraan hiiliraportistamme.

Kaikki laskennat on suoritettu GHG Protocol Corporate Accounting and Reporting -standardin mukaan, joka antaa tarkan kuvan CO2-päästöjen suuruudesta.

Respect Project & Respect Talotec –hiiliraportti, 2021

Respect Project hiiliraportti, 2020

Respect Project – verifioitujen ilmastoyksiköiden lunastussertifikaatti

Respect Project oli Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen rakennusalan yritys

Hiilijalanjälkemme laskennan johdosta olemme kumonneet päästömme, eli sidomme enemmän hiiltä kuin mitä yritysten toiminnasta aiheutuu. Ylikompensointimme taso on 25 %. Tiesitkö muuten, että Respect Project on ollut Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen rakennusalan yritys?

Oman toiminnan ja ostoenergian aiheuttamien päästöjen lisäksi olemme kompensoineet myös hankintaketjusta muodostuneita päästöjä, mm. rakennusmateriaalien ja työkoneiden hankintoja.

Laskennassa, kompensoinnissa ja raportoinnissa olemme käyttäneet asiantuntijakumppanina Green Carbon Finland Oy:ta, jonka kehittämä hiilinielumalli täyttää ensimmäisenä kotimaisena metsäpohjaisen kompensaation vaihtoehtona ISO14064-2 standardin mukaiset vaatimukset. Kompensaatio on myös jäljitettävää ja kohteena olevilla metsäkohteilla tehdään mahdollisia tarkastuksia. Tarkastukset tekee Green Carbonin toimintaa tarkastava auditoijataho.

Tavoitteena pienentää hiilijalanjälkeä

Respect-yhtiöiden tavoitteena on päästöjen kumoamisen lisäksi vähentää päästöjen määrää. Päästöleikkaukset tuotamme panostamalla logistiikan ja materiaalivalintojen vähähiilisyyteen. Kerromme pyrkimyksistämme tarkemmin täällä.

Toimintamme myös itsessään edesauttaa hiilipäästöjen vähentämistä. Toimitilasaneeraukset ja taloyhtiöiden remontit ovat pääosaamisaluettamme, ja korjaussaneeraus on ilmastoystävällinen vaihtoehto, sillä rakennusten käyttöiän kasvattaminen on yksi keino vähentää rakennuksista aiheutuneita päästöjä.

“Respect Project suunnitteli ja toteutti yrityksemme uusien toimitilojen saneerauksen. Tiukkaakin tiukempi aikataulu piti täydellisesti ja lopputulos on erinomainen. Kiitos Respect Project!”

Riku Rahikainen, toimialajohtaja
Smile Henkilöstöpalvelut