Blogi

Toimitilat saneerattiin työhyvinvoinnin ehdoilla

8.7.2021

Respect Projectilla on aina pyritty tekemään työarjen ja sen rutiinien rakentamista työntekijöiden ja heidän hyvinvointinsa ehdoilla. Tämän takia meillä pidetään erityisesti huolta siitä, että työturvallisuusasiat ovat kunnossa ja työntekijöillä on käytössään paras ja modernein kalusto työnsä suorittamiseen. Meille työntekijät ovat ensisijaisesti ihmisiä ja heidän työhyvinvoinnistansa huolehtiminen on yksi merkittävä osa vastuutamme työnantajana.

Globaalista pandemiasta johtuen toimistollamme on ollut väkeä vaihtelevasti ja päätimme käyttää poikkeusolot toimitilojemme täyssaneeraukseen, jolla saimme aikaiseksi huomattavia parannuksia siihen, miten rakennus palvelee sekä Respect Projectin, että Respect Talotecin tärkeintä voimavaraa, eli työntekijöitä.

Pihasta ja rakennuksesta kaikki irti

Rakennuksen piha-alueet saneerattiin kokonaisuudessaan, jotta pihasta saatiin viihtyisä ja ajoneuvoille hyvin tilaa sisältävä. Toimitila saneerattiin myös täysin, mukaan lukien kaikki talotekniikka. Lisäksi rakennuksen energiatalouteen sekä sisäilmaan kiinnitettiin erityistä huomioita uusimalla koko lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä.

Melusaasteettomat työtilat Projectille ja Talotecille

Toimitilojen yleiseen viihtyisyyteen kiinnitettiin remontissa erityistä huomiota. Toimistot haluttiin pitää valoisina, raikkaina sekä paremmin hallittavina. Yksi suuri muutosta vaatinut asia on tietysti loppuvuodesta 2020 perustetun Respect Talotecin sijoittuminen samaan rakennukseen. Talotecille remontoitiin toimitilat saman Terästie 11:ssa sijaitsevan rakennuksen alakertaan.

Väkimäärän kasvaessa myös äänen eristämiseen tehtiin paljon suunnittelutyötä. Melusaasteeseen puututtiin muun muassa äänieristetyillä lasiseinillä, alakattojen akustoinnilla sekä äänieristetyillä puhelinpisteillä omaa rauhaa vaativiin puheluihin ja työsuorituksiin. Työpisteiden ergonomia ja viihtyisyys olivat myös tärkeitä lähtökohtia remontissa ja työlaitteiden valinnassa. Edustavat ja viihtyisät tilat toimivat tietysti myös käyntikorttina asiakkaiden ja yhteistyökumppanien vieraillessa toimitiloissa.

Sisältöä taukoihin

Tavoitteenamme on tarjota työntekijöillemme mahdollisuuksia pitää hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan huolta myös silloin, kun he eivät ole työn touhussa. Taukoja varten toimitiloihin hankittiin kahviautomaatti, joka palvelee hiilineutraalisti kaikkia Respect Projectin ja Respect Talotecin työntekijöitä. Myös monipuoliset keittiötilat ovat henkilökunnan käytössä ja kesäaikaan ruokaa on mahdollista valmistaa terassin grillissä.

Mahdollisuuksia liikuntaan ja virkistäytymiseen

Toimitiloihin tehtiin myös moderni kuntosali ja saunatilat, joita henkilökunta voivat käyttää kuntonsa ylläpitämiseen sekä virkistäytymiseen. Lisäksi rakennuksessa on työpaja, jonka tiloja ja laitteita henkilökunta voi käyttää omien projektiensa työstämiseen.