Uutinen

Kurjenpellon linjasaneeraus valmistumassa

3.12.2020

Aloitimme maaliskuussa mittavan linjasaneerauksen Keravalla sijaitsevassa As Oy Kurjenpellossa, jonka kolmessa rakennuksessa on yhteensä 80 asuntoa. Remontin kokonaisuuteen kuuluu vesijohtojen ja viemärien remontoinnin lisäksi myös sähkökeskusten, tietoliikennekaapelointien ja antenniverkkojen uusiminen, ilmanvaihtojärjestelmien parannuksia, sekä piha-alueen uudelleenrakentaminen.

Linjasaneeraus suunnitellusti aikataulussa

Projekti on edennyt asuntojen osalta erinomaisesti. Vastaavan työnjohtajan Ari Karlemanin mukaan työ valmistuu asuntojen osalta suunnitellusti vuoden 2020 loppuun mennessä.

”Työt Kurjenpellossa ovat sujuneet hyvin ja enää on viimeisen rapun asuntoja luovuttamatta. Olemme pysyneet aikataulussa ja se on ollut asia, josta olen erityisen ylpeä. Siitä olemme saaneet myös kiitosta remontin aikana”, kertoo Karleman.

Työmaalla ei ole kohdattu mitään sellaisia haasteita, joita ei olisi voitu hoitaa hyvässä yhteisymmärryksessä. Piharakentamisen suunnitelmien täsmentyessä osa töistä siirrettiin suosiolla seuraavalle keväälle, jolloin pihat voidaan viimeistellä ja esimerkiksi kasvien istuttaminen on järkevää.

Vastuullista rakentamista

Syksyn myötä hygienia, etäisyydet ja muiden ihmisten huomioiminen ovat nousseet pienen ”kesäloman” jälkeen voimakkaasti esiin mediassa ja keskustelussa. Kurjenpellon työmaalla ei ole lomailtu vastuullisuuden suhteen, vaan nämä tärkeät asiat on huomioitu asiaan kuuluvalla vakavuudella koko remontin ajan.

”Kyllä siitä on vähän lisähommaa aiheutunut, mutta se on silti ainoa oikea tapa toimia. Etäisyyksistä ja puhtaudesta on pidetty huolta ja kulkuväyliä sekä yhteisiä tiloja on ollut desinfioimassa alan erikoisyritys. Lisäksi olemme huolehtineet työntekijöidemme asianmukaisesta suojautumisesta. Lähtökohtana on, ettei yhdenkään asukkaan ole tarvinnut meidän takiamme tuntea oloaan turvattomaksi”, sanoo Karleman.

Varmasti ja vastuullisesti kohti vuotta 2021.